Ferestre si usi din lemn stratificat

Datorita calitatilor exceptionale, arhitectii si designerii prefera usile si ferestrele din lemn, un material natural, rezistent si complet reciclabil.

Lemnul se caracterizeaza prin frumusete, eficienta energetica si stil, fiind singurul material care si-a dovedit calitatea de-a lungul secolelor.

Insa, pentru a beneficia de si mai multa rezistenta, precum si de o structura mai compacta, specialistii au integrat componentele de lemn stratificat in productia ferestrelor si usilor cu geam termopan.

Spre deosebire de lemnul traditional, cel stratificat are o durata de viata mai mare, rezista la umiditate, nu se deformeaza si nu lucraza in timp.

Gama de ferestre si usi din lemn stratificat Actual este alcatuita din produse realizate din materiale cu un nivel de caliatate ridicat obtinute prin procese tehnologice moderne, ce imbunatatesc proprietatile lemnului obisnuit si ii confera noblete, stabilitate in timp si eficienta energetica superioara.

Utilizare flexibila a lemnului stratificat

In general, tamplaria din lemn stratificat utilizata pentru realizarea ferestrelor si usilor cu geam termopan are la baza trei straturi de material lemnos, lipite cu un adeziv special.

Prin unirea celor trei straturi de lemn se elimina riscul de aparitie a modificarilor structurale interne ale masei lemnoase, oferind stabilitate ferestrelor si usilor, indiferent de factorii climatici. Altfel spus, lemnul stratificat nu isi pierde forma, nu putrezeste si nu se lasa afectat de trecerea timpului.

Spre deosebire de alte materiale, asa cum sunt PVC-ul si aluminiul, profilele din lemn stratificat pot fi realizate in aproape orice forma si dimensiune. De aceea, ferestrele si usile din lemn stratificat sunt recomandate si pentru lucrarile de restaurare a unor cladiri , muzee sau monumente istorice de mare valoare.

Finisajele sunt adaptate mediului exterior, astfel ca rezista la expunerea solara prelungita si apa, sunt ecologice si pot fi personalizate cu ajutorul unor lacuri si vopsele speciale, in functie de cerintele arhitecturale a fiecarui imobil.

Actual recomanda avantajele ferestrelor si usilor din lemn stratificat

 • Aspect natural

  Materiale precum aluminiu sau PVC nu pot oferi un aspect natural ferestrelor si usilor, lemnul fiind singurul material ce se integreaza in orice decor, oferind un aspect captivant, plin de caldura si frumusete.

 • Rezistenta la intemperii si durabilitate

  Datorita structurii sale compacte, lemnul stratificat ofera rezistenta ferestrelor si usilor in orice climat si au o durata lunga de viata. Intretinute corespunzator, acestea isi pastreaza aspectul estetic si proprietatile izolatoare.

 • Etanseitatea ramei

  Ramele ferestrelor si usilor din lemn stratificat sunt prevazute cu un sistem de scurgere performant, ce conduce spre exterior infiltratiile de apa, astfel ca ploaia sau umezeala nu pot patrunde in interiorul locuintei.

 • Bariera termica

  Lemnul reprezinta cea mai eficienta bariera impotriva caldurii si frigului, eficienta energetica fiind net superioara otelului si aluminiului.

 • Feronerie performanta

  Ferestrele si usile din lemn stratificat sunt prevazute cu elemente de feronerie moderne, ce rezista oricarui grad de uzura, precum si factorilor climatici.

 • Deformare minima

  Datorita tehnici de lipire a celor trei straturi de materie lemnoasa tratata, posibilitatea de deformare a tamplariei este minima.

 • Ferestre si usi ecologice

  Lemnul este o resursa complet regenerabila si reciclabila, astfel ca daca este utilizat rational, acesta nu afecteaza mediul inconjurator si nici sanatatea utilizatorilor.

 • Finisaje calitative

  Lemnul stratificat este tratat cu lacuri si vopseluri speciale, ce nu se exfoliaza si nici nu-si pierd culoarea in timp. In plus, tamplaria poate fi oricand reconditionata cu ajutorul produselor disponibile pe piata de profil.

Ferestre si usi din lemn stratificat de la Actual

Fie ca doriti ferestre din lemn stratificat, fie ca sunteti in cautarea unor usi de interior sau exterior care sa indeplineasca toate criteriile estetice si de functionalitate, Actual reprezinta o alegere sigura.

Asadar, va asteptam cu o gama diversificata de modele, posibilitati de personalizare a sistemelor de ferestre si usi din lemn stratificat, precum si consultanta si recomandari de specialitate.

Pentru mai multe detalii despre tarife si comenzi, discutati cu reprezentantii departamentului de consultanta Actual.

Catalog ferestre si usi din lemn stratificat