Tehnologie lemn stratificat placat cu aluminiu sau bronz

Tamplaria din lemn stratificat placat cu aluminiu sau bronz reprezinta cea mai durabila varianta constructiva a ferestrelor si usilor moderne. Aceasta imbina naturaletea si caldura lemnului cu rezistenta si proprietatile statice ale aluminiului, cu scopul de a atinge cele mai inalte performante termice si acustice.

Totodata, aceasta combinatie de materiale reprezinta expresia confortului suprem si a elegantei, caracteristici obtinute cu cele mai avansate tehnologii din domeniu.

Actual va pune la dispozitie sisteme moderne de usi si ferestre din lemn stratificat placat cu aluminiu si bronz Uni_One, ce se disting prin: izolatie termica si acustica deosebita, confort, durabilitate ecologica si estetica.

Stratul de aluminiu aflat la exterior protejeaza lemnul si reduce coeficientul de transfer termic, iar proprietatile bronzului ofera profilelor rezistenta la intemperii, precum si un finisaj de inalta valoare estetica.

Profile din lemn stratificat de cea mai buna calitate

Lemnul stratificat este realizat prin lipirea mai multor straturi de lemn natural prin metode specifice, astfel incat sa se obtina o structura rezistenta si stabila in timp. Partea interna a sistemelor Uni_One are la baza doua esente:

Lemnul de esenta moale de conifere

Rasinoasele sunt ideale pentru fabricatia de usi si ferestre rezistente, cu un nivel ridicat de izolatie termica.

Lemnul de pin este deosebit de versatil si usor de prelucrat, ceea ce le permite specialistilor sa obtina profile cu un design modern, foarte durabile si performante;

Pentru a innobila aceasta esenta si pentru a o adapta unui design contemporan am furniruit-o prin tehnologia de lipire Hot–melt (termofuziune)

Silk web

Lemn esenta tare de foioase (stejar european)

Lemnul de esenta tare de foioase – Stejarul este unul dintre cele mai apreciate si folosite tipuri de lemn de foioase din industria fabricarii de usi, ferestre, fatade etc.

Spre deosebire de conifere, acesta este foarte durabil, rigid si prezinta o rezistenta mecanica deosebita.

Profilele obtinute din acest doua tipuri de lemn sunt tratate cu produse profesionale menite sa protejeze lemnul de actiunea daunatorilor naturali, dar si de efectul razelor UV asupra culorii acestora.

Placarea exterioara a ramelor din lemn cu aluminiu si bronz

Ramele din aluminiu sunt aplicate cu ajutorul unor clipsuri de nylon insurubate, astfel ca cestea pot fi demontate cu usurinta atunci cand este necesar.

Aluminiul protejeaza lemnul de efectele factorilor climatici si confera profilelor o rezistenta deosebita, fara a mai fi necesara intretinerea acestora.

Din punct de vedere estetic, acest tip de ferestre si usi au marele avantaj de a putea fi personalizate in diferite forme si culori. In plus, procesul de vopsire a ramelor ofera si mai multa protectie si rezistenta, mai ales ca produsele utilizate sunt de inalta calitate.

In ceea ce priveste placarea cu bronz, ramele sunt atasate prin sudura la colturi, procedeu ce asigura o aplicare sigura, de lunga durata.

Pe langa estetica, bronzul ofera protectie impotriva ploii, zapezii, prafului etc. si mareste durata de viata a prodului finit.

Usi si ferestre din lemn stratificat placat – Performanta termica si acustica Sistemele de usi si ferestre din lemn placate la exterior cu aluminiu sau bronz reprezinta un concept inovator si modern, deosebit de apreciat in randul clientilor.

Acestea se caracterizeaza printr-un design elegant, viu si modern, dar mai ales printr-o eficienta termica si fonica ridicata. Aluminiul poate fi vopsit in orice culoare, in functie de cerintele estetice ale clientului sau poate fi lacuit pentru a-si pastra frumusetea naturala.

Indiferent de varianta care se potriveste cel mai bine locuintei dumneavoastra, beneficiati de economie mare de energie, costuri minime de intretinere si un design care nu trece neobservat.

Astfel, ferestrele si usile pe care vi le oferim reprezinta cea mai buna solutie pentru stabilirea unui echilibru perfect dintre casa, natura si proprietar.

Catalog Uni_one

Lipirea structurala lemn-sticla

Tehnologia de lipire reprezinta o metoda de imbinare raspandita in foarte multe industrii si asigura o aderenta de succes chiar si pentru cele mai dificile materiale.

Datorita proprietatilor functionale deosebite, adezivii structurali sunt utilizati pentru asamblarea unei game variate de materiale, printre care lemnul si sticla.

Sistemul uni_One integral este obtinut cu cercevele realizate din lemn stratificat si sticla, cele doua materiale fiind unite cu silicon natural.

Peste suprafata de lemn a cercevelelor se lipeste geamul, procedeu care confera stabilitate in timp si rezistenta la deformare.

Astfel, procedeul de lipire structurala lemn-sticla asigura obtinerea unei tamplarii puternice si rigide, fara sa fie nevoie de operatii secundare de finisare sau etansare.

Adezivii structurali asigura imbinari ferme si simplifica procesul de constructie a tamplariei

Pe langa aceste beneficii majore, procedeul de lipire lemn-sticla prezinta urmatoarele avantaje:

  • - Distribuie uniform greutatea structurii si previne aparitia punctelor de tensiune pe placa de sticla;
  • - Confera ferestrei stabilitate, durabilitate si rezistenta la deformare in conditii de utilizare intensa;
  • - Asigura deschideri ample ale sistemelor de ferestre;
  • - Asigura un coeficient optim de izolatie acustica si termica;
  • - Securizeaza sistemul de ferestre si creste nivelul de protectie anti-furt;
  • - Faciliteaza inlocuirea sticlei uzate, sparte sau degradate;
  • - Previne deteriorarea materialelor datorita mentinerii integritatii structurale si distributiei uniforme a tensiunii;
  • - Reduce costurile de productie (nu se mai folosesc nituri, suruburi, sudura etc.)

Testele demonstreaza ca lipirea structurala permite realizarea unor sisteme imposibil de obtinut prin alte metode.

De exemplu, o usa cu geam compus din trei foi de sticla (grosime totala de 25 mm) si o cercevea cu dimensiune maxima a fost supusa a 10.000 de deschideri, provocare in urma careia dimensiunile diagonalelor ferestrei s-au mentinut perfect.

  Bronz edile Aluminiu
Densitate 8,3 2,7
Conductibilitate termica W/m.K 80 237
Coeficient de dilatare liniara mm/mt x 1°C 0,019 0.023
Modul de elasticitate Mpa 85.000 69.000
Rezistenta la tractiune Mpa(extrudat brut) 390 200/240
Limita elastica la 0,2% Mpa 200 170